VirtualZoo

A projektről

A Virtual Zoo - Virtuális állatkert nevet viselő projekt a HAUG Design verseny 2011 címet viselő, országos médiapályázatra készült pályamunka. A projekt neve magába foglalja annak célját; egyszerűen kezelhető, átlátható, ugyanakkor felettébb innovatív és interaktív környezetben bemutatni egy fiktív, jövőbeli állatkert egy részletét.

A pályázat kiírói megteremtették a lehetőséget annak elképzelésére és bemutatására, milyen fokon tud együtt működni, szimbiózisban élni a természet és az IT világa a jövőben. Lehetőséget teremtettek és esélyt adtak arra, hogy a pályázók, a mai belátható, mérhető és tapasztalható világunk kellő szintű ismeretsége mellett bemutathassák, vizuálisan tálalják azt a (pozitív) jövőképet, amit e két tényező kölcsönös együttállásának eredményeként elképzelnek.

A projekt célja felhívni az egyén - későbbiekben a társadalom - figyelmét arra a megkerülhetetlen tényre, hogy a Föld gazdag élőlényállománya, különböző okok miatt, folyamatosan csökken. Amennyiben a következő években, évtizedekben e téren nem tapasztalható változás, megnyithatnak az első virtuális állatkertek. Ezekben olyan élőlények 4D-s kivetülése lesz látható, mely az adott pillanatban, már a földön kihalt fajok listáját bővíti.

VirtualZoo
VirtualZoo
VirtualZoo
VirtualZoo

További galériák

DesigNews Magazin DesigNews Magazin

DesigNews Magazin

Kezdetben a magazin egy személyes, online könyvtárhoz hasonlított. Minden ami érdekelt, valamikor felkeltette érdeklődésem, inspirált, vagy csak érdemesnek tartottam egyszer visszatérni rá, dokumentálva lett. Ezt a blognak sem nev…

Zsolnay Gyár Zsolnay Gyár

Zsolnay Gyár

A 2007 első felében a pécsi Zsolnay Gyár szolgált a Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék bemutatkozó kisfilmje forgatásának helyszínéül. A film, a Tanszék 2007 őszén készült multi…

Eurodesign Tour Eurodesign Tour

Eurodesign Tour

2011-től egy három éves projekt vette kezdetét "The Great Eurodesign Tour" címmel. Jelenlegi elképzelések szerint, egy éven belül minden európai országban készül egy weboldal, melynek oldalterveit én készítettem.

B&B B&B

B&B

Idén, egy napsütéses júniusi napon összekötöttük életünket. Barátok és rokonok kísérték közös jövőnk első perceit a kertvárosi református templomtól a Mecsek oldalán fekvő Kikelet Hotelig. Ezúton is köszönünk mindent nektek!