Ratzeburg Puzzle

A projektről

A minden oldalról vízzel körülvett Ratzeburg történelmi belvárosa, 30 pernyi autóútra található a szomszédos Hamburg, Lübeck vagy Schwerintől.

Ratzburgot a találkozások városának tartják az északiak. A fal után még a keresztény egyházi életben is központi helyet töltött be. Várostörténeti múzeuma ennél tovább, a település több évszázados multját tárja a vendégek elé.

A városháza előtt található egy kőoroszlán. A lábánál olvasható találóskérdést megfejtve indulhatunk el az oroszlán nyomában. A szigetet bejárva, összesen 33 történelmi helyszínt és épületet csodálhatunk meg, ha ügyesek vagyunk.

Az egy hetes műhelymunka keretén belül, lengyel, francia, német és magyar egyetemista, illetve főiskolás hallgatók dolgoztak együtt. Minden nemzetközi munkacsoport mellé egy projektvezető és egy feladat társult.

Csapatunk feladata a szigeten csúcsosódó Dóm, illetve annak történetének bemutatása volt. Három nap alatt elkészültek a mélyinterjúk, és a nyersanyagok. Eközben a másik projektcsoport lázasan fényképezett a szigeten, készülő "Street-vision" 3D-s látványtervükhöz.

Ratzeburg Puzzle
Ratzeburg Puzzle
Ratzeburg Puzzle
Ratzeburg Puzzle

További galériák

DesigNews Magazin DesigNews Magazin

DesigNews Magazin

Kezdetben a magazin egy személyes, online könyvtárhoz hasonlított. Minden ami érdekelt, valamikor felkeltette érdeklődésem, inspirált, vagy csak érdemesnek tartottam egyszer visszatérni rá, dokumentálva lett. Ezt a blognak sem nev…

Zsolnay Gyár Zsolnay Gyár

Zsolnay Gyár

A 2007 első felében a pécsi Zsolnay Gyár szolgált a Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék bemutatkozó kisfilmje forgatásának helyszínéül. A film, a Tanszék 2007 őszén készült multi…

Eurodesign Tour Eurodesign Tour

Eurodesign Tour

2011-től egy három éves projekt vette kezdetét "The Great Eurodesign Tour" címmel. Jelenlegi elképzelések szerint, egy éven belül minden európai országban készül egy weboldal, melynek oldalterveit én készítettem.

B&B B&B

B&B

Idén, egy napsütéses júniusi napon összekötöttük életünket. Barátok és rokonok kísérték közös jövőnk első perceit a kertvárosi református templomtól a Mecsek oldalán fekvő Kikelet Hotelig. Ezúton is köszönünk mindent nektek!